RammsteinTR.com [Rammstein Türkiye Fan]  Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Müzik > Alman Müziği
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  Yardım Yardım  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

In Extremo

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
Yazar
Üye
Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 350
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı undertaker Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: In Extremo
    Gönderim Zamanı: 14 Mart 2008 Saat 04:02

Orjinalini yazan: anatolianrock.com

In Extremo, Alman bir folk metal grubudur. Şarkıları Orta Çağ melodilerinin enteresan enstrumanlarla yenilenmiş halleridir.Metal müzik ilk çıktığında içinde bu kadar çok çeşitli tarzı barındıracağını kimse kestiremezdi şüphesiz. Metal müziğin Amerika'dan çıkıp Avrupa ülkelerine yayılmasıyla u çeşitlilik hat safhaya ulaştı. İnsanlar artık müziğe ayak uyduracağı yere, müziği kendilerine uydurdular ve kendi halk ezgilerini metal müziğe adapte ederek adına da Folk Metal dediler.

In Extremo da aynen böyle gruplardan. 1995 yılında kurulan grup, başlarda "hard" parçalar yapmasa da özellikle incelemesini yaptığım albümde oldukça başarılı eserler ortaya koydu. Alman grup, parçalarında Almanca sözler kullanmakta. Sound'undaki farklılığı ise parçalarda sıkça kullandıkları gayda ile sağlıyorlar. Melodiler hafif İskoç melodilerini andırsa da hem yapısal olarak mükemmel hem de enstrumantasyonla çok hoş bir bütünlük içerisinde.

Verehrt und Angespien albümü ile dinlemeye başladım ve bu albümü herkese öneririm. Gayet hoş,gaz,eğlenceli şarkıları var. Dinlenilesi bi grup.

Yukarı Dön
-ENGIN- Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 267
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı -ENGIN- Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Mart 2008 Saat 22:05
BU ADAMLAR 2005 ECHO ÖDÜLLERİNDE ADAYDI AMA RAMMSTEİN ALDI ÖDÜLÜ...
Ich bin der Reiter,Du bist dass Ross!!! R+
Yukarı Dön
Mein Rammstein Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 1177
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı Mein Rammstein Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Mart 2008 Saat 22:32
Açıkçası değerlendirecek kadar fazla dinlemedim.Hemen yöneliyorum
Yukarı Dön
limpin_parkit Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 500
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı limpin_parkit Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Mart 2008 Saat 22:52
süper ötesi şarkıları vardı..nasıl başlık açılmamış bunlara şimdiye dek..Vollmond,horizont u üst üste 30 kere dinleyin yine bıkmassınız.
The Truth Is Out There...
Yukarı Dön
heirate mich Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 98
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı heirate mich Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Mart 2008 Saat 17:51
Süperler kesinlikle hele şarkılarındaki o folklorik havaya bitiyorum cool kesinlikle başlığı açılması gerekiyordu iyi olmuş cheers
Yukarı Dön
sonne1991 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 10
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı sonne1991 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Mart 2008 Saat 19:43
sağlam gruptur ıch kenne alles ve liam ı tek geçerimYes
Yukarı Dön
schwarze sonne Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 379
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı schwarze sonne Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Nisan 2008 Saat 23:51
şahene bir folk metal grubu.benim en sevdiğim folk metal grubudur.rammstein ile birlikte en sevdiğim alman gruptur hatta.
3 gayda ve bir sürü eski zamanlara ait müzik aletleriyle klasik metal öğelerini birleştirerek harika işlere imza atıyorlar.
kayıtları kusursuzdur.sahne showlarının mutlaka izlenmesi gerekir.
solist abinin sesi oldukça gürdür,kalındır.almancaya olan sevgi saygı kat kat artar onunla da.
bir çok dilde şarkı yazıp söylerler.
her ne kadar türkiye'de fazla tanınmasa da bir çok ülkede durmadan konser veren adamlardır.
bugün frei zu sein adında bir single çıkardılar.9 mayıs da yeni saenger krieg adında yeni bir albüm çıkaracaklar.albümün demosunu dinledim.bildiğim in extremo müziği yine.yine çok güzel,yine çok çoşturucu.
herr mannelig coverları çok güzeldir.
çıkardıkları ilk iki albüm folk metal değil folk müziği türündedir.onlar da gayet başarılıdır.
2006 yılında çıkartıkları best of albümlerinden dinlenmeye başlanabilir ( kein blick zuruck )
sunder ohne zugel,weckt die toten,verehrt und angespien albümleri çok iyidir.(bütün albümlerini severek dinlerim ben)
raue spree isminde bir de dvdleri var.

her ne kadar rammstein türkiye'ye gelecek umudunda olsam da in extremo ile ilgili böyle bir umudum yok.kendilerini buralarda bilen çok az insan var ancak bilinmesi dinlenilmesi hayırlara vesile olacak bir gruptur kendileri...

Yukarı Dön
EcS Açılır Kutu Gör
Admin Grup
Admin Grup
Simge
Admin of the worst Rammstein fanpage

Gönderilenler: 2055
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı EcS Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Temmuz 2008 Saat 03:52
bizdeki anadolu rock gibi bir şey sanırım bu folk metal denen tür. Böyle söyleyince itici geliyor kulağa ama değil, güzel bir şey. Gayda sesini bu kadar güzel metal müziğe yerleştiren bir grup yoktur heralde. Ben de çevremde in extremo nasıl bir gruptur diyenlere -çok sıkı bir takipçileri olmasam da- önce spielmannsfluch sonra best of albümleri komple kein blick zuruck'u öneririm gözüm kapalı.

Not: Herr mannelig konusunda Haggard'ın da In Extremo'nun da kendi tarzlarında yorumları çok iyi olsa da bu şarkı Garmana'dan dinlenmelidir mutlaka. Yes

Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı schwarze sonne Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Temmuz 2008 Saat 23:45
in extremo diğer folk metal gruplarından daha farklı bir yerde duruyor sanırım.kişisel olarak çok sevmemin ötesinde diğer folk gruplarından daha folk ve daha metal gibi.korpiklaaini,finntroll gibi grupları iyi folk metal grupları olarak seviyorum da in extremoyu en sevdiğim 2 gruptan biri olarak seviyorum.
kendi zevkleri dışındaki müzikleri eleştirmeyi kendilerine görev bilmiş  bazı arkadaş, eş, dost last.fm sayfamda çılgınlar gibi dinlediğimi filan görüp ne bu in extremo deyince gayda, arp, folk metal, alev, alman, süper deyince gayda mı ehehe komik diyor.gaydanın eskiden bir savaş aleti olması nedeniyle gayda ile sopalamak istiyorum o anlarda o kimseleri.en şahene yorum bizim halk müziğimizi dinlemezsin de elalemin gayda çalan folkçusunu dinliyorsun denmesi.

neyse...abiler devam ediyorlar müzik hayatlarına.hazır tekrardan yazmışken in extremo konusuna  yeni albüm konusunda da birkaç bir şey söyleyeyim.saengerkrieg iyi albüm olmuş yine.frei zu sein ilk singleları.çok güzel bir şarkı.in extremo dinlemiş olan vollmond şarkısını bilir.o seviyede bir şarkı diyebilirim.saengerkrieg de güzel şarkı.ikinci single bu olabilir ancak benim frei zu seindan sonraki favorilerim neues glück,sieben köche, en esta noche, requiem, auf's leben ve in diesem licht.ayrıca bir interpol coverı var.o da an end has a start.ben interpolu pek sevmediğimden olsa gerek interpoldan kat ve kat güzel olmuş bana göre şarkı.yarım yamalak almanca çevirisinden anladığımız kadarı ile de alman listelerinde ilk sıraya kadar yükselmiş sanıyorum.( öyle değil yalan o dese biri, tamam abi doğrudur derim.emin değilim çünkü ).
bundan sonra da gelsin konserler, gitsin festivaller artık.

kendilerine zamanında uzunca mailler atıp ühühü sizi çok tanıyan yok türkiye'de, gelemeyeceksiniz o yüzden buraya, canlı izleyemiyeceğim sizi, tatile filan gelin turizm,antalya,istanbul iyi yerler bilirsiniz belki diye içimi dökmüşlüğüm, rezilleşmek konusunda almış başımı gitmişliğim var.
// kedinsan // http://distopiaspike.blogspot.com/
Yukarı Dön
limpin_parkit Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 500
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı limpin_parkit Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Temmuz 2008 Saat 21:51
Vollmond u üst üste defalarca dinleyin demişmiydimbiggrin
The Truth Is Out There...
Yukarı Dön
EcS Açılır Kutu Gör
Admin Grup
Admin Grup
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı EcS Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Ağustos 2008 Saat 22:05
German tribute to Metallica 2008 diye bir proje var bu aralar. Bazı Alman grupların Metallica coverları. In Extremo, Metallica'nın son 10 yılda yaptığı bence en iyi iş olan "I Disappear"ı şahane yorumlamış. Hatta benim bugüne kadar dinlediğim en iyi Metallica yorumu. Gayda, harp seslerinin bir Metallica şarkısında kulağa bu kadar hoş geleceğini tahmin edemezdim:

http://www.tribute-to-metallica.de/?p=bands&video=inextremo

Çok kısa bir üyelik işleminden sonra parçaları bilgisayarınıza indirebiliyor röportajları izleyebiliyorsunuz.

Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı schwarze sonne Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Ağustos 2008 Saat 16:34
çok şahane olmuş yahu...çok takdir ettim yine.
Yukarı Dön
EcS Açılır Kutu Gör
Admin Grup
Admin Grup
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı EcS Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Ağustos 2008 Saat 18:30
In Extremo sssüper bir grupmuş evet. Bir hafta önce bir şekilde edindiğim Raue Spree DVD'lerini "lan yapacak bir şey de yok kulaklığı takıp Vollmond dinleyeyim bari" diyerek açmış olup başından sonuna kadar büyük bir zevkle izlememle "vauv" diye kaldım finalde. Bir haftadır aralıksız neredeyse "Monster" kadar dinlemekteyim şarkılarını. Gelse çocuğumu keser giderim diyeceğim üçüncü Alman grubu olmuştur kendileri, tebrikler. Ne varsa "üstün alman teknoloji"sinde var zaten.

Horizont başta (Marta Jandova geri vokalde her zamanki gibi şahane), In Extremo tarzı coşkusuyla müthiş damarlar, Poc Vecem, Rotes Haar ve illa ki Ave Maria sonrasında Wind, Ai Vis Lo Pop, Rasend Herz, Kuss Mich, Omnia Sol Temperat, Pavane gider böyle... Mutlaka dinlenmeli. Daha yüzeydeyim, "aa ramşıtayn. bayılırım. feuer frei! ve du hast favorim" kıvamındayım, dalayım bir derinlere daha neler çıkacak bakalım. Daha son albümü bile dinlemedim.
Ha tekrardan mutlaka ama mutlaka dinliyor olun ya da olmayın Raue Spree izleyin efenim. Saygılar...

Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı schwarze sonne Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Ağustos 2008 Saat 19:45
raue spree süperdir.
in extremo albümlerinin en çok sevdiğim şarkılarını sıralayayım ben de.aslında hepsini seviyorum.
bana hangi albümleri daha iyi sorduklarında yanıt veremiyorum kesin olarak aslında.başlangıç olarak best of albümleri kein blick zurück'den başlanırsa inanılmaz çoşulabilir.2 tane folk albüm yaptıktan sonra (gold ve hameln- onlar da folk olarak güzel albümlerdir) folk metal işine weckt die toten ile girmişler ki in extremo'nun tarihindeki en mühim albüm olduğunu söylenebilir.weckt die toten'de a vis lo lop, villeman og magnhild,hiemali tempore ve rotes haar canavar şarkılardır.sunder ohne zugel albümünde wind,vollmond,omnia sol temperat,le'or chiyuchech gibi müthiş şarkılar var albümün geri kalanı ise oldukça iyi aslında.verehrt und angespien albümü in extremo'nun daha da tanınmasına olanak sağladığını düşündüğüm herr mannelig'i barındırır.ayrıca bu albümdeki spielmannsfluch, ich kenne alles, santa maria, vanner ohd frande şarkılarında çoşmak olsun, halay çekmek istemek olsun her türlü koşmak arzusu olsun insanın içine geliyor.sieben albümünde erdberdmund gibi bir şarkı var ki in extremo'nun en iyi işlerindendir o da.ayrıca o albümde küss mich, ave maria,albtraum, segel setzen şarkıları çok iyidir.mein rasend herz albümünde horizont olsun, nur ihr allein, fontaine ja jolie, liam, poc vecem, spielmanm deli güzel şarkılar.raue spree'yi izlediğim anda ahanda bende bundan istiyorum ya, ben neden izleyemiyorum canlı bu adamları diye hayıflanıyorum.raue spree'de show işini de halletmiş oldukları anlaşılıyor.fazla övüyorum bu adamları biliyorum ama dinlensin istiyorum işte bir şekilde.ne bileyim sahne performansları olsun, ettikleri ve takip edebildiğim kelamları olsun müzik yapmayı gerçek anlamda seven insanlar olduklarını düşündürüyor bana.ukalalığa sarmadan, fanlarına saygı duyarak müzikte arz kadar talebin de müziğe yön verdiğini kavrayabilmiş adamlar galiba.evet üstün alman teknolojisinin müziğe yansımalarından kendileri.bir de burda bakıyorum filan bilen edenler var bi seviniyorum.türkiye'yi parsellemiş, yılda 59652 defa gelen metal müzik grupları etrafında dönen metal müzik piyasası dışında gerçekten orjinal, gerçekten kaliteli, gerçekten dinlenebilir adamların bilinmesi beni sevindiriyor.rammstein ve in extremo dinlemezken müzik gruplarını çok sevebilmeme rağmen fan olamayacağımı, onları savunup, onlarla ilgili heyecanlı heyecanlı bir şeyler anlatamayacağımı düşünürdüm.
ve çok kişisel olmakla birlikte, insanlara neden kaşının üstünde gözün var senin diye çemkirdiğim bir final döneminde kendilerini tanıyıp anneme halay çeksek ya diye sarıp, mutlu mesut, sakin bir sınav dönemi geçirtti bu adamlar o çoşkulu müzikleri sayesinde.

Yukarı Dön
Nele Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge

Gönderilenler: 118
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı Nele Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Ağustos 2008 Saat 20:50
Orjinalini yazan: EcS

In Extremo sssüper bir grupmuş evet. Bir hafta önce bir şekilde edindiğim Raue Spree DVD'lerini "lan yapacak bir şey de yok kulaklığı takıp Vollmond dinleyeyim bari" diyerek açmış olup başından sonuna kadar büyük bir zevkle izlememle "vauv" diye kaldım finalde. Bir haftadır aralıksız neredeyse "Monster" kadar dinlemekteyim şarkılarını. Gelse çocuğumu keser giderim diyeceğim üçüncü Alman grubu olmuştur kendileri, tebrikler. Ne varsa "üstün alman teknoloji"sinde var zaten.

Horizont başta (Marta Jandova geri vokalde her zamanki gibi şahane), In Extremo tarzı coşkusuyla müthiş damarlar, Poc Vecem, Rotes Haar ve illa ki Ave Maria sonrasında Wind, Ai Vis Lo Pop, Rasend Herz, Kuss Mich, Omnia Sol Temperat, Pavane gider böyle... Mutlaka dinlenmeli. Daha yüzeydeyim, "aa ramşıtayn. bayılırım. feuer frei! ve du hast favorim" kıvamındayım, dalayım bir derinlere daha neler çıkacak bakalım. Daha son albümü bile dinlemedim.
Ha tekrardan mutlaka ama mutlaka dinliyor olun ya da olmayın Raue Spree izleyin efenim. Saygılar...

e nihayet vollmondun spielmannfluchun ötesine geçtin.metallica coverlamaları gerekiyodu bunun için di mi :D

in extremo çok iyi gruptur ya.best of albümlerini ve kişisel favorilerimi mp3playerimden silmem kolay kolay.bi köşede durur illa ki.bir kere sevdikten sonra in extremo'ya ne zaman ihtiyacınız olacağını bilemezsiniz.öyle müzik yaparlar.ben de rotes haara takmış durumdayım bu aralar.diğer yandan michael rein çok yakışıklı adamdır.bunu da birinin sölemesi lazım :D
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı schwarze sonne Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Ocak 2009 Saat 23:53
ve kendileri 2009'da yine wacken open air'da.
baya katılmışlıkları var bu festivale.

adaletin bu mu dünya ha bu mu?
wacken denince metalci kişiliğim hortluyor aniden.zenginin malı züğürdün çenesini yorarmış hesabı şu bu sene wacken'da çıkacak yazarım ben ancak.

in extremo sen de çal wacken'da sen de çal.

ayrıca sangerkrieg / akustik radio show isimli bir kayıt yayınladılar.yeni albümlerindeki şarkıların akustik olarak icra edilmelerinden oluşuyor.pek hoş pek güzel.
çalışıyorlar arılar gibi.çalışan başarır elması kızarır sonuçta.

Yukarı Dön
DooM//SchneideR Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 812
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı DooM//SchneideR Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Şubat 2009 Saat 13:44
wacken 2009 ile schwarze sonneden al haberi :))
Auf dem Lande, auf dem Meer lauert das Verderben
http://www.pavelslavov.com
Yukarı Dön
GümBük60 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 344
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı GümBük60 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Şubat 2009 Saat 00:27
Az önce ''Neva Ceng i Harbe'' şarkısını dinliyordum.Bir an kulaklarıma inanamadım.adamlar adını hatırlayamadığım bir mehter marşını kavırlamışlar.blink
Bir dinleyin derim..

gerçi başta ismi de kıllandırmıştı beni??
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı schwarze sonne Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Şubat 2009 Saat 01:20
neva ceng i harbe bildiğimiz hücum marşı.gayet de iyi yorumlamışlar.
carmina burana'dan omnia sol temperat'ı filan yorumlamış adamlar sonuçta bunlar.
Yukarı Dön
maniacxx Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 37
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı maniacxx Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Nisan 2009 Saat 16:56
İyiler oldukça, folklorik yanları takdir edilesi hala ;)
Gott weiβ ich will kein Engel sein...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.66 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2010 Web Wiz