RammsteinTR.com [Rammstein Türkiye Fan]  Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel > Medya, Sinema ve Edebiyat
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  Yardım Yardım  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Son izlediğiniz film?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
Yazar
Üye
Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 1241
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı lindemann Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Son izlediğiniz film?
    Gönderim Zamanı: 02 Aralık 2009 Saat 02:04
2010'a 1 kala artık böyle bi başlık gerekiyor bize değil mi? Tek tek film başlıkları kasmayalım, burada son izlediğmiz filmlerden bahsedelim, yeni veya eski farketmez. sadece benim yaptığım kadar olmasa da düzenli ve bilgilendirici entry'ler girerseniz hoş bir başlık ortaya çıkar, (küçük boyutlu film afişlerini filmin wikipedia sayfasından bulabilirsiniz) filmlerle ilgili geyik yapabiliriz ama konuyla alakasız yazılar girmeyelim buraya, en önemlisi izlediğiniz film hakkında spoiler (kilit sahnelerden bahseden yorum) verecekseniz lütfen o kısmı belirtin, aşağıda örneğini göstereceğim.

(500) Days of Summer
http://www.imdb.com/title/tt1022603/

"Bu bir aşk hikayesi değil, sadece aşk üzerine bir hikaye" diyerek başlıyor film, doğru da söylemişler, imdb puanını görünce merak edip izledim, bildiğimiz romantik komedilerden değil, çok orijinal, eğlenceli olduğu kadar dramı da basıyor ve acıtıyor bazı sahnelerde, hele ki Summer gibi dengesiz bir kıza aşık olmuşsanız zamanında.

7/10

Airplane!
http://www.imdb.com/title/tt0080339/

1980 yapımı bu komedi filmini şu ana kadar izlememekle çok büyük bir hata yapmışım, zaten tarihin en iyi 10 komedi filmi içinde gösteriliyor, gerçekten öyle. Kelime oyunları ve durum esprilerini seviyorsanız bayılacaksınız, kesinlikle tekrar izleyeceğim, kaçırdığım birçok espiri olmuştur muhtemelen..
---spoiler----
Yetkililerle röportaj yaptıktan sonra "şimdi birkaç foto alalım" diyen gazetecilerin oda duvarlarında asılı çerçeveli fotoğrafları almaya başlaması yardı cidden.
---spoiler----

8/10

District 9
http://www.imdb.com/title/tt1136608/

İşte yılın Sci-Fi eseri.. Trailer'larını ilk izlediğimde zaten çok farklı bir film izleyeceğimi biliyordum, beklediğimden de farklı çıktı, senaryo ve çekim tekniği harika, başrol oyuncusunun performansı da öyle, gayet başarılı.

8/10

Inglourious Basterds
http://www.imdb.com/title/tt0361748/

Boşuna "Piç" demiyoruz bu adama, 3 saatlik filmin bir sahnesi bile sıkmıyor, yine harika çekimler var ve en sevdiğim yanı "seyirciyi rahatsız eder mi acaba" diye düşünmeden herşeyi apaçık ortaya koyması. Yılın en iyi filmi diyebilirim.

9/10

The Boat That Rocked
http://www.imdb.com/title/tt1131729/

Eğer rock müzik seviyorsanız, -ki bu forumda olduğunuza göre seviyorsunuz- bu filmi kesinlikle izleyin, bakın kesinlikle diyorum, pişman olmanıza imkan yok, harika bir film, 1960'larda radyolarda rockn roll müzik çalınmasını yasaklayan ingiliz hükümetine karşı bir gemiyle denize açılıp oradan ingiltere'ye yayın yapan bir grup rocknroll aşığı dj'i anlatıyor. Mükemmeldi.

9/10

The Final Destination
http://www.imdb.com/title/tt1144884/

Allah korumuş bu filme sinemada para vermemişim, Oyunculuk sıfır, kurguda sıçmışlar, tek iyi yanı ölüm sahneleriydi beklediğim gibi, bunun hatrına 5 puan veririm yoksa berbat film, nerede ilk final destination.

5/10

Up
http://www.imdb.com/title/tt1049413/

Animasyon izleyeyim de keyfim yerine gelsin diye düşünüp oturdum karşısına ama ters köşeye yatırıp ağlattı film, pixar boş iş yapmıyor, wall-e'den sonra bu da bir animasyon başyapıtı olmuş.
---spoiler---
filmin ilk 15 dakikasında carl'ın eşiyle hikayesi, ardından eşinin ölümü ve yalnızlığı üzerine sahneler eminim herkesin en azından gözlerini dolduracak.
---spoiler---

8/10

Zombieland
http://www.imdb.com/title/tt1156398/

Müthişbiggrin Komedi tarzı zombi filmleri korku tarzından daha iyi oluyor istisnalar hariç, Tallahassee'nin tripleri için bile izlenir, Left 4 Dead tadında koşturan zombiler de iyi olmuş, espriler başarılı, Bill Murray süprizi de güzel, beğendim.

8/10

Sırada Antichrist, 9, Die Fälscher, Gamer, Ink, Moon, Orphan, Pandorum, Paranormal Activity, Los Cronocrímenes, Martyrs, Public Enemies, Funny People, Harry Brown, Rendition, Star Trek, State Of Play, Terminator Salvation, Transformers: Revenge of the Fallen, Mary & Max, Surrogates ve My Sister's Keeper var, sinema dünyasından son 3 ayda çok geri kaldım, bu yılın sonuna kadar kendimi toparlamam gerekiyor. Bu filmlerle ilgili görüşlerimi de yazacağım inşallah. Bol film izleyin arkadaşlar, sizi sıradan insanlardan farklı kılacak şeylerden en önemlileri sinema ve müzik kültürüdür, iyi seyirler.
Yukarı Dön
engel_MT Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge

Gönderilenler: 366
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı engel_MT Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Aralık 2009 Saat 02:13
güzel başlık + güzel bir giriş olmuş. bu gece ne yemek yapsam gibi bu akşam torrente ne alsam derdinden kurtulacakmışım gibi bir his var içimde bu yazdıklarını ve yazmaya niyetli olduğun şeyleri gördükten sonra. (özhancım sen üstüne alınma sen olmasan napardım bilmiorum:)) . teşekkürler lindemann.
Yukarı Dön
lindemann Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı lindemann Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Aralık 2009 Saat 02:32
yazdığım ve izleyeceğimden bahsettiğim tüm filmler dvdrip kalitesinde torrentlerde bulunuyor bu arada iyi yakalamışsınbiggrin

sinemaya çok fazla gidemiyorum, en son nefes'i izledim, hatta şimdi farkettim de nefes'i sinemada izlediğim için yazmayı unutmuşum yukarıya, aklıma gelmemiş, bidahakine bahsederim.
Yukarı Dön
Mein Rammstein Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 1177
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı Mein Rammstein Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Aralık 2009 Saat 05:13
Güzel düşünülmüş..Madem öle,bende birşeyler karalayım.

''Ink'' (2009)
http://www.imdb.com/title/tt1071804/

Özellikle son yıllarda artan ''Thriller'' filmlerine güzel bir örnek olarak gösterilebilecek bir film.''Jamin Winans'',giderek kendi tarzını filmlerine oturtmaya başladı.Güzel ve ilginç konusunun yanı sıra ''Chris Kelly''nin oyunculuğunuda unutmamak gerekir bu filmde.

---Spoiler---

-Akıcı giden konusunu adeta mükemmele yakın bir son ile bağlamışlar.Mest oldum

---Spoiler---

''Cube'' (1997)
http://www.imdb.com/title/tt0123755/

3 Serilik ''Sci-Fi''nin başlangıcı olan film.Sadece 6 kişinin rol adığı bu film'de,çekimler tek bir küpün içersinde gerçekleştirilmiş.Genelde bir ''Sci-Fi'' filminden konu zenginliği beklersiniz.İşte ''Cube'' bu zenginliği bize sunuyor.Sonu,cevapsız sorular nedeniyle biraz havada kalmış gibi gelsede,serinin diğer filmleri tüm soruları cevaplıyor.

---Spoiler---

-Sadece deliler çıkabilir.
-Buradan çıkmak için deli olmak istemiyorum..Fakat buradayken kendimi bir deliden farksız hissediyorum..

---Spoiler---

Devam edicektim yazmaya fakat site ''Resim yükleme yetkiniz yok'' gibisinden birşey dedi..Eh neyse sonra gene bir post oluşturuz.blush

Yukarı Dön
BetelGeuse Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 537
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı BetelGeuse Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Aralık 2009 Saat 15:12
salvador dali ve luis bunuel'in rüyalarını birbirlerine anlatması ve sonra anlatılanların harmanlanmasıyla ortaya çıkan 1929 yalında çekilmiş sinema tarihinin ilk deneysel filmi olan 'endülüs köpeği'ni izledim. çok entelim bu sıralar. yok ama mecbur kalmasam izlemezdim. popüler sinema aşığı bir insanım.
Ich warte auf dich - am Ende der Nacht...
Yukarı Dön
EcS Açılır Kutu Gör
Admin Grup
Admin Grup
Simge
Admin of the worst Rammstein fanpage

Gönderilenler: 2054
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı EcS Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Aralık 2009 Saat 16:14
Negzel olmuş bu başlık. Sabitleyelim bunu biz evet.

Ben de yukarıda adı geçen filmlerden son zamanda izlediklerim hakkında karalayım bir şeyler.

Inglourious Basterds: Büyük bir Tarantino hayranı değilim. Bence zat-ı muhteremin, Reservoir Dogs ve Pulp Fiction dışındaki filmleri en hafif tabirle "dandik"tir. Ama bu kez hakkaten "olmuş". Her ne kadar yahudilerin mastürbasyon malzemesi görüntüsünde olsa da iyi bir film. Diyalogların yarattığı atmosferler oldukça etkileyici. Başta Christoph Waltz olmak üzere oyunculuklar, Hitler ve Goebbels'in karikatür versiyonları herşey çok güzel. 6/10

District 9: 4 4'lük bir bilimkurgu. Uzaylılar dünyaya geliyor ve Amerikalılar bizi kurtarmıyor. Siz düşünün artık ne kadar farklı bir film olduğunu. Başrol oyuncusunun "anti-cool" halleri de çok iyi. Filmin, uzaylıların dünyayı ziyareti konusundaki hikayesi, kurgunun ve amatör omuz kamerasının sık kullanımıyla oldukça gerçekçi(!) bir bilim-kurgu filmi ortaya çıkarmış. Ciddi anlamda son yıllardaki en iyi bilim-kurgu filmlerinden. 8/10

Up: Pixar işte: 8/10

Zombieland:
Hakikaten müthiş bir film. Daha filmin başında bahsi geçen kurallar ve akabinde "For whom the bell tolls" eşliğinde gelen giriş jeneriği koparıyor. Ki filmin esas bombaları Tallahassee ve Bill "f**king" Murray ortaya bile çıkmamışken. Bill Murray sahnelerinde karnım ağrıdı zaten. "Zombie kill of the week" ve "bir kızın saçını kulağının arkasına atma fantezisi" gibi küçük ayrıntılar da şahane. Yusuf'un da dediği gibi bir iki istisna hariç komedi tarzı zombi filmleri korku tarzından daha iyi oluyor. (Shaun of the Dead gibi) 7/10

Ink: İlk olarak internette oldukça popüler hale gelen Spin adlı kısa filmin sonunda fragmanını görmüştüm, aynı yönetmenin elinden dijital kamera çekimi bu düşük bütçeli "fantasy" filmini. Hemen ilgimi çekti tabi. Ve hayal kırıklığına uğratmadı sağolsun. Konunun akışı, paralel dünya ile birlikte uyumu, "Masalcı"lar, "Karabasan"lar, tüm bu hikayenin güzel finali herşey çok çok güzeldi. Zayıf anınızda ağlayabilirsiniz bile öyle etkileyici. 7/10

Airplane'i ise özel DVD'de Naked Gun serileri ile. İlaç niyetine alıyorum bazen. Öyle komik sahneleri var ki. Yukarıda Yusuf'un belirttiği "resim alma" sahnesi, kokpitte yaşanan Over, Rocer, Clearence diyalogları, Havaalanında çiçek satan tipler ve tabi Leslie Nielsen... eskimez..

"The Boat That Rocked" ilk hedefim olsun. Duymamıştım ama konusu, yorumlar falan merak uyandırıcı bakalım. Ve tabi 500 days of summer tabi hemen. aaah Zooey blush

Yukarı Dön
darkfa Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 178
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı darkfa Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Aralık 2009 Saat 21:32
DAVETSİZ THE UNİNVİTED
diye bir film izledim konu senaryo felan süper bir film yapmışlar remake ama harbi ilk defa böyle bi senaryo gordum korku filmleri listesi yaparsan 1. sıraya yerleşir biraz dram da var ama izlenmesini şiddetle tavsiye ederim sonunu tahmın eden çıkmaz heralde :)
buda hıncal uluçun film hakkındaki yazısı

spoiler içerir izleyecek olanlar okumasın..
http://www.sabah.com.tr/Yazarlar/uluc/2009/06/03/surprizi_tahmin_etmek

buda filmiz sitesi
www.uninvitedmovie.com/
Yukarı Dön
-ENGIN- Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 267
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı -ENGIN- Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Aralık 2009 Saat 21:55
Zor Karar
Ich bin der Reiter,Du bist dass Ross!!! R+
Yukarı Dön
Der_meister61 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 217
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı Der_meister61 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Aralık 2009 Saat 23:37

OXFORD CİNAYETLERİ

herşeyiyle harika bir film .. Yüzklerin Efendisinden tanıdığımız Frodo'yu bu filmde dha değişik bir karakter olarak görüyoruz :) izlemeniz kesinlikle tavsiye olunur .. özellikle filmin sonu sizi şaşırtacak .. izleyin derim !!
Und der Haifisch der hat Tränen..Und die laufen vom Gesicht..doch der Haifisch lebt im Wasser..So die Tränen sieht man nicht..!!
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı Mein Rammstein Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Aralık 2009 Saat 04:50
Bu akşam,eski çocukluk dönemlerinden az-buçuk anımsadığım bir filmi tekrar indirip izledim.Onu yazayım.blush

''The Abyss'' (1989)
http://www.imdb.com/title/tt0096754/

Bu filmi sadece bir kere televizyonda görmüştüm çok eskiden.Geçen akşam aklıma geldi ve ''Aga,abyss diye bir film vardı.Bayılmıştım konusuna fakat izleyememiştim o akşam.Dur ben şunu torrente atayım''dedim.Az önce filmi izledim..Söyleyebileceğim tek kelime ''Mükemmel''...''James Cameron'' imzalı bu konsept film,konu olarak aslında birçok kişinin merak ettiği derin okyanus çukurları-ki zaten filmin adı buradan gelir-ve burada bulunan canlılar üzerine.Fakat o ne leziz su altı çekimleri dir.O ne leziz senaryo kurgusudur.Bir dizi spoiler vereceğim.Hazır olunblush

---Spoiler---

*Öncelikle,filmin piyasada 2 türlü versiyonu var.Birincisi sonunun kesildiği,diğeri ise tamamen kesilmemiş olan ''Special Edition''.Bunun nedeni politik sebepler.Çünkü filmin sonunda uzay'dan gelen yaratıkların bize vermiş olduğu ders.Special versiyonunu mutlaka tercih edin.
*Yukarıdan vincin düştüğü an ben bile gerildim oturduğum yerden.
*Lindsey boğulduktan sonra Bug'ın onu kurtarmak için uğraştığı çaba o kadar gerçekçi olmuşki,Ad Harris sanki gerçekten karısını kaybediyor izlenimi uyandırdı.
*Diğer bir hoşuma giden olay,uzaydan geldiği varsayılan yaratıklar hakkında net bir bilgi verilmemesi.Yani açık kapı bırakmışlar.Uzaydan da gelmiş olabilirler.Yada okyanusun en derin yerinde yaşayan ve bir şekilde kendisini insan ırkından fazla geliştirebilen bir ırk'ta olabilirler.
*Sıvı oksijen olayı ise tamamen gerçek.Böyle birşey varmış gerçekten.
*Tekrar belirteceğim su altı çekimler gerçekten müthiş.89 yapımı olmasına rağmen günümüzde yapılan filmlere taş çıkartır.

---Spoiler---

Kısacası,çok beğendiğim bir film oldu.2.5 saat nasıl geçti anlayamadım.İzlememiş olanlar çok şey kaybeder.Çok başarılı bir konsept yapım.

9/10

Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı lindemann Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Aralık 2009 Saat 05:18
Ben de bugün paranormal activiy'i izledim;

http://www.imdb.com/title/tt1179904/

Korku filmi hastası olarak merak ettiğim bi filmdi, ilk başta ticari başarısından bahsedeyim, film 15.000 dolara çekilmiş ve İLK HAFTA elde ettiği gişe 9.1 milyon dolar, helali hoş olsun diyelim, kıskanmadım değilbiggrin gerçeğe yakın filmler insanları daha fazla korkutur, burası gerçek, bu da öyle bir film, in cin hikayeleriyle korkutulduk çoğumuz çocukluğumuzda. böylesine basit bir çekim ve kurguda giden bir film için gayet başarılı, bitirdikten sonra (korku filmlerinin hakkını vermek istiyorsanız gece ve tek başınıza izleyin) evdeki seslere daha fazla kulak verir oldumbiggrin ama çok mu korktum? hayır pek değil, zaten bi türlü çok korkamıyorum, 5 yaşında nightmare on the elm street serisine girersen böyle olur. orijinal olmuş kısacası, izlenir.

7/10
Yukarı Dön
rich_kruspe Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge
Kullanıcı Silindi

Gönderilenler: 24
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı rich_kruspe Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Aralık 2009 Saat 11:05
En Son neşeli hayat'ı izledim ama izlemez olaydım
Abimm'e gitmeyi düşünüyorum fragman gerçekten çok vurucu gelen 2.fon müziğide tabiri caizse cuk oturmuş
Yukarı Dön
gerrrard Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge
Kullanıcı Silindi

Gönderilenler: 175
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı gerrrard Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Aralık 2009 Saat 17:55

En son izlediğim film İspanyol yapımı [rec]. Filmi izlerken tek kelimeyle kalbim yerinden çıktı. Ben böyle bir film görmedim. Ruh hastası film.

10/8.5'tan 9

Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı lindemann Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Aralık 2009 Saat 05:17
evet rec efsanedir, amerikan versiyonunu yaptılar "quarantine" diye ama gerek yoktu, adamlar zaten yapmış. orijinal ispanyol yapımı rec 2 geliyor 2010'da. niye uzatıyorlarsa onu da bilmiyorum.
Yukarı Dön
gerrrard Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge
Kullanıcı Silindi

Gönderilenler: 175
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı gerrrard Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Aralık 2009 Saat 12:40
Orjinalini yazan: lindemann

evet rec efsanedir, amerikan versiyonunu yaptılar "quarantine" diye ama gerek yoktu, adamlar zaten yapmış. orijinal ispanyol yapımı rec 2 geliyor 2010'da. niye uzatıyorlarsa onu da bilmiyorum.

Kesinlikle katılıyorum. Rec 2 benim bildiğim İspanya'da vizyona girdi yanlış mıyım?
Yukarı Dön
aLpdem Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 130
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı aLpdem Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Aralık 2009 Saat 13:10
Orjinalini yazan: gerrrard

Orjinalini yazan: lindemann

Kesinlikle katılıyorum. Rec 2 benim bildiğim İspanya'da vizyona girdi yanlış mıyım?

ekimde girdi die hatrlıorum bnde
Yukarı Dön
Der_meister61 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 217
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı Der_meister61 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Aralık 2009 Saat 16:48
Duvarlar Arasında & Walled In (2009)

Gerilim/Korku

Filmin Kısaca Konusu ; Okulundan(üniversite) yeni mezun olmuş Sam genç ve güzel bir mühendis . Bina yıkım mühendisi . Aile mesleği olan bu işte babasının verdiği bi görevde bir bina yıkımı için yola çıkar .. Ve Neler Olacağını İzleyin Görün ..!!

8/10 :)
Und der Haifisch der hat Tränen..Und die laufen vom Gesicht..doch der Haifisch lebt im Wasser..So die Tränen sieht man nicht..!!
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı Mein Rammstein Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Aralık 2009 Saat 03:10
Airplane:Her izlediğimde yarıla yarıla gülüyorum bu film de.''Zaz'',ekibinin en başarılı serisidir.Otomatik pilot kavramı ise müthiş.Arasıra hala açar izlerim eğer mutsuzsam,ilaç gibi ilaç:)..Devam filmi de çok komiktir.Ayrıca, ''Julie Hagerty''nin ses tonu bir kadının sesi en güzel nasıl olur sorusunun cevabı.:)

District 9:
Son yıllarda artan ''Sci-fi'' filmlerinin içinde farklı ve değişik senaryo kurgusuyla öne çıkabilmeyi başarabilmiş bir film.Her zaman uzaylıları güçlü ve akıllı gösterilirken bu filmde tam tersi uygulanmış.''Neill Blomkamp'' henüz daha çok yeni bir isim olmasına rağmen böyle güzel bir film ile yeteneğini kanıtladı.Ayrıca başrol oyuncusu ''Sharlato Copley''in oyunculuğunuda unutmamak gerek.

Inglourious Basterds:Tarantino,benim için..hani ''mastürbasyon yapsa oturur izlerim'' diyen grubun içindeyim.Zira kendisinin yaptığı ''Reservoir Dogs'' ve ''Pulp Fiction'' dışında ki filmlerde oldukça başarılıdır bana göre.(Hostel serisini bundan ayıralım).Gene müthiş bir senaryo,gene bildiğimiz dalgacı tarantino:) ve 2.dünya savaşına tarantino bakış açısı ile bakmak.Kendisini de filmde görmek isterdim ama malum yaşlandı artık çıkmıyor filmlere..Müthiş

The Boat That Rocked:
Daha önce izlememiştim.Forumda görüp indirdikten sonra izledim.Güzel ve vakit ayırmaya değer bir film.''lindemann''a katılıyorum.Rock müzikten hoşlanan kişiler bunu daha çok sevecektir:) Keyifli bir filmdi.

Up:Güzel..sonunda ise attan düşmüşe çevirerek sol kroşeyi çakabilir dikkat.:)

Zombieland:İlk izleyişimdi ''Emma Stone''nu izledim sadece.Bir ara açıp yeniden izlemeyi düşünüyorum:)

Rec:Son yılların en başarılı filmlerinden birisi..Benim için tek kötü yanı;kötü demeyelim de tüm film boyunca amatör kameradan izlermiş gibi izlemek benim başımı döndürüyor.Bilmem size oldumu:)..Amerikan yapımı ''karantina''da iyi bir kopyasıdır.Devam filminin,''Rec'' ismini piç etmesinden korkuyorum.

The Uninvited:Pek bir numarası olmayan klasik bir gerilim filmi.''Gençlerin sevişme sahnesi ile başlayan korku filmleri'' bittt:)

Yukarı Dön
EcS Açılır Kutu Gör
Admin Grup
Admin Grup
Simge
Admin of the worst Rammstein fanpage

Gönderilenler: 2054
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı EcS Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Aralık 2009 Saat 04:04
Ben de bir şeyler yazacağım bir üşenmesem şuraya da. Şimdilik yukarıda adı geçip te izlediklerim için karalayım bir şeyler.

The Boat That Rocked çok iyiymiş hakkaten. İki buçuk saate yakın ama bir an bile sıkmıyor. Şimdilerde MTV'nin kontrölüne geçen 60'ların Rock'n Roll ruhunu da en iyi şekilde yansıtıyor. Hele hele Gavin'in güverteye çıkmasıyla oyoy... 8/10

(500) Days of Summer ise her ne kadar farklıyız iddiasında olsa da bana göre belki de finali dışında pek orjinal bir yanı olmayan güzel bir romantik komedi. Ha türün iyilerinden tabi ama türü pek sevmem. 6 veririm ki bunun da 1 puanı sadece Zooey için 6/10

Buraya kadar olan kısım için Yusuf'a "rep"leri yollayıp devamını bekliyoruz paylaşımlarının.

[Rec] için ben de tekrarlayayım aynı tanımı: "Efsane"dir. Korku filmi seviyorum diyip te izlemeyen kalmasındır. Hatta korku filmi sevmeyen bile izlesindir. Hala 2. si için beklemedeyim gösterim tarihi belli olmasa da. Bir tek İspanyol sunucuyu gördükçe aklıma Miranda Veracruz De La Hoya Cardinal geliyor ve istem dışı gülüyorum o ayrı. Hele o final yok mu o final. Son 10 dakika kala dayanayıp ışıkları açmıştım artık ki ilktir benim için. 10/10

The Abyss de inanılmaz bir filmdi. Burada görünce sevindim, duygulandım, özledim. Ayrıca unutmuşum bildiğin. En kısa zamanda yeniden izlemem lazım. Ed Harris zaten favori oyuncularımdan. Bir de üstad James Cameron... of Avatar da geliyor zaten yarın. Oy oy heyecanlıyım çok çılgınım bebeğim. Başlık açalım buna da şimdiden.

Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı Mein Rammstein Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Aralık 2009 Saat 06:39
2010'a sayılı günler hatta sayılı saatler kala,herhalde 2009 yılının sinema açısından değerlendirmesini yapmak yanlış olmaz:)...2009,özellikle ''Korku,Sci-Fi ve Gerilim'' türlerindeki yapıtlarıyla oldukça verimli geçti.Tarantino'nun geri döndüğü,genç yönetmenlerin çıkardığı muazzam senaryoların(Bkz:District 9) piyasaya darbe vurduğu,14 yıllık bir emeğin karşılığı olan Avatar'ın gösterime girmesi gibi aslında önemli gelişmelerin olduğu bir yıl olarak kabul edilebilir.Hastası olduğum korku türüne ait,beni oldukça tatmin eden bir yıldı.Benim için 2009'da öne çıkan korku-gerilim filmleri ise;''Final Destination: Death Trip'',''My Bloody Valentine 3-D'',''The Unborn'',''Saw VI'',''The Haunting in Connecticut'',''Friday the 13th'',''Orphan'',''The Last House on the Left'',''The Horsemen'',''Drag Me to Hell'',''Scar'',''Eden Lake'',''The Children'',''Jennifer's Body'',''From Within'',''Splinter'',''Martyrs'',''Clive Barker’s Book of Blood'',''Fritt Vilt 2'',''Dread'',''Pontypool''...İlk aklıma gelenler bunlar.Birde Top5 olayına girelim:)

5-
Perkins 14
http://www.imdb.com/title/tt1230211/

Çok başarılı bir bağımsız yapım,''İMDB'' puanını neden bu kadar düşük vermişler anlamadım doğrusu..Akıl ve duygu barındıran bir korku yapımıdır aynı zamanda.

4-
Pandorum
http://www.imdb.com/title/tt1188729/

Atmosferik bilimkurgu-Korku filmi..2154(Yanılıyor olabilirim) yılında geçen olaylarda-aslında anlatılan konu biraz klişe olmasına rağmen-içeriği ile beni oldukça etkilemiş filmdir.Sadece 4 oyuncunun oynadığı film'de,dünyanın artık doğal kaynakları tükettiği ve başka yaşanabilen bir gezegen bulunarak oraya tıpkı ''Nuh'un Gemisi'' gibi yaşamın devamının sağlanması için gönderilen uzay gemisinde geçen olaylar anlatılmakta.Kısa bir spoiler;

---Spoiler---

-Filmin başında,tüm uzaya bütün dünya dillerinde sesler gönderilmektedir.Bunların arasında ise en komik olanı türkçe olanıdır:).2154 yılında türk insanı hiç değişmeyecek onu anladıkbiggrin

---Spoiler---

3-
Orphan
http://www.imdb.com/title/tt1148204/

Omen serisini hepimiz biliriz sanırım..Bu film'de bana ilk izlediğimde Omen'i hatırlattı.''Şeytani çocuk'' ekolü,herhalde korku filmlerin'de ne kadar yensede hiç bitmeyecek bir sermaye.Fakat ben seviyorum bu tarz filmleri.Gişe başarısı olarak'ta iyi bir başarı sağladı.Zamanın'da izlenirse cidden tırsıtan bir film.

2-
Drag Me To Hell
http://www.imdb.com/title/tt1127180/

Süper...Alison Lohman'ın oyunculuğu bile filmi etkilememiş.2009 kapanırken son noktayı koydu adeta.Benim için 1. sırada da olabilirdi fakat sonunu beğenmedim ben..Daha güzel bir son ile bitirip,daha başarılı olabilirdi..Filmin sonu,ilk 20.dakikada belli oluyor.O'na rağmen kurgu olarak oldukça başarılı..Ha,birde çekimler çok güzel.

1-
Aslında bir türlü karar veremedim ''2009'un en iyi korku filmi''hangisi diye.Çünkü gerçekten çok kaliteli yapımlar var.Fakat araların'da şu film bence en iyisi:)
Låt Den Rätte Komma İn (Let the Right One In)
http://www.imdb.com/title/tt1139797/

Film IMDB’de en iyi 250 film arasında yer buluyor, korku filmleri sınıfı içerisinde de en iyilerden bir tanesi. Her korku severin arşivinde bulunması gereken kaçırılmayacak bir film.Özgün ve etkili bir yapımın hem de vampir figürü gibi klasik bir korku teması üzerine kurulabilmesi inanılmaz bir olay.Herşeyiyle 4X4'lük bir film'di..Mutalaka izleyin,edinin.:)

Benim beğendiğim 2009 yapımları bunlardı.İzlerseniz beğeneceğinize eminim.Ayrıca ufak bir tavsiye;Dvdrip olayından uzak durup.BRrip olayına abanın:)

Herkesin sinema anlayışı farklıdır.Kimisi ''Dram'' sever,kimisi ''Duygusal'',kimisi'de benim gibi 'Korku,Gerilim,Sci-Fi'' üçgeninde döner durur.1.5 terabyte'a yelken açmış arşivim'de %90'ını bu tür filmler oluşturuyor.İyi birşey değil biliyorum ama güzel bir romantik film yerine 3.sınıf bir korku izlemeyi tercih ederim.Ufak bir senaryo yazma girişimim ise resmen facia ile sonuçlanmıştır.biggrin
Hadi size bol gerilimli,karanlık,korku dolu geceler.Nihahahaaaaa

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.66 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2010 Web Wiz