![]() |
Son izlediğiniz film? |
Yanıt Yaz
|
Sayfa <123> |
| Yazar | |
Syrano
Üye
Kayıt Tarihi: 20 Kasım 2007 Şehir: Konya Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 619 |
Mesaj Seçenekleri
Alıntı Cevapla
Konu: Son izlediğiniz film?Gönderim Zamanı: 26 Aralık 2009 Saat 11:50 |
Benim de sinemada en son izlediğim film buydu ve biraz daha ekleme yapayım istedim ![]() Kısmen spoiler uyarıcığı: İzlerken içinizden "yahu ben bu chapter tarzını daha önce Kill Bill'de de görmüştüm" diyeceksiniz fakat yanılacaksınız. Çünkü bu film esasen Kill Bill'den önce çekildi, sadece yayınlanması 2009'a kısmet oldu. Yani Tarantino ağabeyimiz filmi chapterlere bölerek anlatma işini bu filmde daha önce uygulamıştı. Gerçi sıkı bir Tarantino hayranı değilim, bu chapter olayı belki zaten sürekli uyguladığı birşeydir... Bu filmin Türkçe'ye çevrilmesinin imkansız olduğunu düşünüyorum, en azından Türkçe dublajının, filmin konusundan çok fazla şey götüreceğini... Üstelik bunun sebebi Türkçe tercümede sözcüklerin yetersiz kalması da değil. Filmde benim hatırladığım, yerine göre anahtar önemde olan 4 farklı ana dil konuşuluyor; Fransızca, Almanca, İngilizce, İtalyanca. Ve bu diller sırf "şu an yabancı bir ülkedeyiz" izlenimi vermek için de kullanılmamış. Spoiler verip tadını kaçırmak istemiyorum ama bir Amerikalının barmenden kendi dili ve beden hareketleriyle 3 bira istemesi ile bir Almanın bunu yapması arasındaki farkın gizli bir operasyonu nasıl tehlikeye düşürdüğünü, inanın Türkçe dublajla izlediğiniz zaman anlayamazsınız. Zaten filmin adı da bu dil karmaşından doğuyor. Çünkü Almanlar "Bastards" değil "Basterds" olarak telaffuz ederler. Bununla birlikte bu filmde tam olarak kimin "Inglourious Basterds" yani "şerefsiz piçler" olarak anıldığını anlamak zor. Bunlar insanlıktan nasibi almamış olan Naziler mi, yoksa Nazilerin kafa derisini yüzmek isteyen bir grup Amerikalının kendilerini böyle adlandırmaları mı... Son olarak, "Say aufwiedersehen to your Nazi balls" ![]() |
|
![]() |
|
lindemann
Üye
Kayıt Tarihi: 16 Nisan 2006 Şehir: İzmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1241 |
Mesaj Seçenekleri
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 26 Aralık 2009 Saat 14:15 |
|
mein rammstein, 2008 ve 2009'u karıştırmışsın biraz, hatta aralarda 2007 yapımları var, yarısı 2 senelik o filmlerin :)
Lat den ratte komma in benim de geçen senden en beğendiğim filmler arasında. drag me to hell'i beğenmedim açıkçası, üzerine uzun uzun yorum yazabilirim ama sam raimi'den daha iyi birşey bekliyordum, spider man'e çok sarmış abimiz. orphan fena değildi, yukarıda saydıklarından ise FD tek kelimeyle hayal kırıklığı oldu, ilk postta yazmıştım zaten, the last house on left'i pek kişi beğenmese de ben çok başarılı bir remake olarak buldum, severek izledim. ama o listende göze pek çarpmayan bir film var ki; EDEN LAKE http://www.imdb.com/title/tt1020530/ ![]() Hayatımda izlediğim en rahatsız edici ve en sinir bozucu filmler listelerimde birinciliğe oynayan bu ağzına sıçtığımın filmi tek kelimeyle 2009'un gerilim süpriziydi, allah belanızı vermesin hala düşündükçe sinirlerim zıplıyor. müthiş bir film. |
|
![]() |
|
aLpdem
Üye
Kayıt Tarihi: 03 Ağustos 2008 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 130 |
Mesaj Seçenekleri
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 26 Aralık 2009 Saat 14:28 |
bi filmi kimse daha iyi anlatamzdı varya zuhaha
|
|
![]() |
|
EcS
Admin Grup
Admin of the worst Rammstein fanpage Kayıt Tarihi: 15 Nisan 2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2054 |
Mesaj Seçenekleri
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 26 Aralık 2009 Saat 15:31 |
|
Eden Lake hakkaten sinir bozucuyudu. O çocuklara az mı küfrettim gece gece. Sesli hem de aynı dedemin film izlerken kötü karaktere sövmesi gibi. Zaten o ekran karşısında bir süre donmanızı sağlayan finaliyle de belli etti ki, tümüyle sinir bozmak için yapılmış film. Harikaydı. Ertesi gün bile sinirliydim hala. Sağa sola sataşıyordum.
İşte budur! Ben de üşenmeyi bırakıp küçük bir liste yapsam içinde mutlaka yer alacaktı. Twilight gençliği yüzünden "cool ve ağlak emolar" haline getirilen canım vampirlerin karizmasını toparlamış film. Klasik "höh" tarzı korkular kullanmayan, karizmatik erkek vampir ve ona aşık mal kız hikayesini anlatmayan çok farklı ve güzel bir film. Hollywood geri kalmamış "Let me in" adında remake yapmış zaten. Özel efektleri basıp güzelim hikayenin (özellikle finaldeki o müthiş gerilimin) içine edeceğine şimdiden filmin hayranları olarak kesin gözüyle bakıyoruz. Bence de ne yapın, ne edin, edinin, izleyin. |
|
|
|
![]() |
|
Mein Rammstein
Üye
Kayıt Tarihi: 17 Eylül 2007 Şehir: France Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1177 |
Mesaj Seçenekleri
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 26 Aralık 2009 Saat 15:35 |
|
Dediğim gibi oldukça sağlam filmler vardı.Hepsine teker-teker girmedim.Eden Lake,beni final sahnesiyle vuran filmdi:)..''FD'',o kadar da kötü gelmedi bana ama..2009'un hayal kırıklığı kesinlikle The Butterfly Effect 3: Revelations'dır.
|
|
|
|
![]() |
|
lindemann
Üye
Kayıt Tarihi: 16 Nisan 2006 Şehir: İzmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1241 |
Mesaj Seçenekleri
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 26 Aralık 2009 Saat 17:32 |
|
abi butterfly effect'in 2.si nasıldı ki 3. sü güzel olsun :) neredeyse herkesin gözünde tek film o seri, boşuna uzatıyorlar, b sınıfı bile değil çektikleri filmler.
|
|
![]() |
|
darkfa
Üye
Kayıt Tarihi: 12 Mayıs 2009 Şehir: Şanlıurfa Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 178 |
Mesaj Seçenekleri
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 27 Aralık 2009 Saat 13:49 |
|
fantastik film sevenlere önerim avatar izlenmesi gereken bir film ama sinamada ben şahsen internetten izledim pek sarmadı
|
|
![]() |
|
gerrrard
Üye
Kullanıcı Silindi Kayıt Tarihi: 16 Eylül 2009 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 175 |
Mesaj Seçenekleri
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 27 Aralık 2009 Saat 14:02 |
Bende bir 15-20 dk zor alıştım kamera açılarına fakat bence büyük bir avantaj. Filmin içine giriyorsun adeta amatör kamera ile. Benim için filmin tek eksi yönü kısa süreli olması idi. Son 15 dk sında ışıkları açmayacak bir insan tanımıyorum. :) |
|
![]() |
|
Mein Rammstein
Üye
Kayıt Tarihi: 17 Eylül 2007 Şehir: France Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1177 |
Mesaj Seçenekleri
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 27 Aralık 2009 Saat 14:27 |
|
2 milyar dolar gişe bekliyormuş yapımcılar.Oha lan
|
|
|
|
![]() |
|
limpin_parkit
Üye
Kayıt Tarihi: 16 Nisan 2006 Şehir: Georgia Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 500 |
Mesaj Seçenekleri
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 27 Aralık 2009 Saat 15:08 |
butterfly effect 2 yi izledikten sonra kimse bana 3. filmi izlettiremez artık.Recep ivedik bile butterfly effect 2 den daha iyi.alakasız bir karşılaştırma ama öyle yani...
|
|
|
The Truth Is Out There...
|
|
![]() |
|
schwarze sonne
Üye
Kayıt Tarihi: 22 Nisan 2008 Şehir: animeland Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 379 |
Mesaj Seçenekleri
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 05 Ocak 2010 Saat 01:56 |
|
Låt Den Rätte Komma İn (Let the Right One In)'ı yazacaktım ben de. izleyin. çok güzel, çok özel, çok hoş.çok konuşuyorum bu film hakkında her mecrada. burda da demesem olmaz.
alacakaranlık mıdır nedir he o filme karşı cılız da olsa başkaldırıyorum bu filmle. vampir filmlerini sevenlerin muhakkak izlemeleri gerekir öncelikle. çok farklı bir vampir filmi tam olarak bir vampir filmi olarak da nitelendiremeyiz. dişlerimizi hazırladık, vampir filmi izliycez holeyy gaza gelmelerimiz sonucu feci şaşkınlık içinde kalmıştık.efektler, salak saçma korkutma hareketleri yok ( içinde vampir varsa onları da seviyorum o ayrı ). vampirlik müessesesi gerçekmiş gibi lan bu filmde. bizdenmiş gibi. üst kat komşun vampirmiş gibi, ben demin 2 kişiyi ısırmış gelmiş şimdi post yazıyorum gibi. ( yıllardır vampirlere, animelere, böyle şeylere inanan bir insan olarak ayrıca bu nedenle çok seviyorum ) ayrıca çok da özel bir aşk filmi diyebilirim. farklılıkların çok bariz olsa da istenirse mühim olmayacağını çok sade çok ince anlatmış. 2 küçük çocuğun gözünden / hissiyatından iyice pisleşmiş insanlıklara güzel tokatlar atabiliyor. donuk, soğuk, ağır bir havada giden, karlar içinde, özel, değişik bir film. |
|
|
// kedinsan // http://distopiaspike.blogspot.com/
|
|
![]() |
|
schwarze sonne
Üye
Kayıt Tarihi: 22 Nisan 2008 Şehir: animeland Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 379 |
Mesaj Seçenekleri
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 05 Ocak 2010 Saat 02:11 |
diğer tavsiyem ise El Laberinto Del Fauno ( Pan's Labyrinth )imdb puanı: 8.4 yönetmeni ise Guillermo Del Toro yılı: 2006 peri masallarından hoşlananların, görsellik dolu filmleri pek bir sevenlerin sevebileceği bir film. ufak bir kızın tebeşirle çizdiği bir dünyaya açılan kapıdan üzücü, etkileyici, gerçek gibi, masal gibi.. şiddet dolu, acı dolu. kan, zorbalık, hayaller, labirentler, saf kötülük, saf umut. sonuna kadar hadi be hadi len of ya diye diye beni gayet üzmüştür. masallarla iyiler, gerçekle kötüler pek bir benzeştirilmiş gibi geldi bir de. filmlerde olur olmaz yerlerde hüngür şangır ağlıyorsanız bu filmde de ağlamanız muhtemel. ben pek film anlatamıyorum sanırım. dünya çapında etkisine bakacak olursak da bir sürü ödül almış, baya izleyici ve övgü toplamış. 3 oskar almış. imdb top 250'de 69. sırada imiş. baya bir kendinden söz ettirmişti, ettiriyor. izlemeyenler varsa buna da bir bakar olabilirler. |
|
|
// kedinsan // http://distopiaspike.blogspot.com/
|
|
![]() |
|
-ENGIN-
Üye
Kayıt Tarihi: 10 Temmuz 2007 Şehir: Kütahya Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 267 |
Mesaj Seçenekleri
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 05 Ocak 2010 Saat 03:38 |
|
Pan'ın labirenti hakkaten iyidir,
|
|
|
Ich bin der Reiter,Du bist dass Ross!!! R+
|
|
![]() |
|
unsymmetrisch
Üye
Kayıt Tarihi: 17 Aralık 2009 Şehir: İstanbul. Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 155 |
Mesaj Seçenekleri
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 20 Ocak 2010 Saat 18:32 |
|
sherlock holmes'a gittim, uzun süredir böyle bir film izlemeye ihtiyacım vardı, olağanüstü.
tek söz: gidin.
|
|
![]() |
|
EcS
Admin Grup
Admin of the worst Rammstein fanpage Kayıt Tarihi: 15 Nisan 2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2054 |
Mesaj Seçenekleri
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 03 Şubat 2010 Saat 18:39 |
|
Pandorum
http://www.imdb.com/title/tt1188729/ http://www.youtube.com/watch?v=yMEhkTxs3_E "insanoğlu tüketilmiştir... son yaşayanlar sizlersiniz... hepiniz allaha emanetsiniz... yolunuz açık olsun..." sözleriyle açılıyor film. Bilimkurgu hayranları için kıt geçen şu son dönemde bulunmaz bir nimet. District 9 ve Moon ile birlikte 2009'un en iyi bilimkurgusu olmuş. Konu kısaca şöyle başlar: İki astronotumuz devasa bir uzay gemisinde uyanır ve uzun uyku yüzünden hafızaları geçici olarak zayıflamıştır. Tam olarak nerede olduklarını ve görevlerini hatırlamazlar. Elbette ki gemide yalnız değillerdir... Gemideki esas görevleri ve gemiye ne olduğu hakkındaki gizem ortaya çıktıkça bir sonraki sahneyi daha bir merakla bekliyorsunuz. Finali ve aldığınız cevaplar ise oldukça tatmin edici. Senaryo, mutasyon geçirmiş tuhaf yaratıklardan kaçma konusunda bu kadar zaman harcamasa daha iyi işlenilebilirdi ama yine de olmuş filmdir. Özellikle iyi bir sci-fi görünce çölde su bulmuş gibi sevinen benim gibi bilim-kurgu severlere tavsiyemdir. ehm.. |
|
|
|
![]() |
|
Mein Rammstein
Üye
Mesaj Seçenekleri
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 09 Şubat 2010 Saat 20:43 |
|
The Book Of Eli
http://www.imdb.com/title/tt1037705/ ![]() Vatikan sponsorluğun da çekilen sci-fi...Bilete verdiğim paraya acıdım yeminle.Üstelik denzel gibi üst düzey bir oyuncunun böyle bir 3.sınıf filmde yer almasını anlayamadım.Zaten film boyunca'da kötü bir performans sergilemiş. Film boyunca aşırı bir derecede Hristiyanlık+incil propagandası yapılmış..Aslında film sırf bunun üzerine desek daha doğru olur.Aksiyon da demişler ama 1-2 sahne dışında çok pasif giden bir film.. --Spoiler-- -Tamam dünyada'ki tüm kaynaklar tükendi..İçecek 1 damla su için millet birbirini boğazlıyor'da,herkesin altında chopper var arkadaş..Su'lar tükendi fakat petrol hala varmı?! -Eli kör..Filmin sonuna kadar anlayamıyoruz kör olduğunu ama film içinde adam snipercı'lık oynuyor resmen!..Cok buyuk falso -Şimdi biraz paranoyaklaşıcam fakat bunu da söylüyeyim bari..Bana göre filmde hristiyan propagandası dışında islam dinine karşı kötü bir göndermede var.Şöyle'ki; film boyunca incil için..''bütün kopyaları yakıldı.O'na sahip olursak insanlık bizi dinler ve bizim kuracağımız yeni dünya'da bize katılır.O bunu yapabilecek tek kitap ve silah.Tüm bilgiler onda..'' gibi ifadeler yer alırken,film sonunda incil'in konulduğu yerin yanında kuran-ı kerim'in de bulunması benim kafamda soru işareti bıraktı.. -Gene filmin sonuna kadar herşeyden korkarak kaçan kızın,sonda milla jovovich modun'a bürünüp tek başına saldırıya geçmesi ise sıvama bölümü olmuş:) -Biraz'da iyi yönlerinden bahsedeyim..Çekim teknikleri güzel.Yaşlı çiftin evinde'ki çatışma sahnesinde kullanılan teknik(adını hatırlayamadım şimdi) güzel düşünülmüş.Daha önce Saw,Panic room hatta IB'nın bir kısmında bu tekniği görmüştük.. ---Spoiler--- Uzun lafın kısası,Olmamış..Benim gibi gidip paranızı ve vaktinizi harcamayın.Açın babalar gibi mad max'i izleyin:)..Ha,ama gör bak bu film büyük gişe yapıcak dünyada.Direk göre yani.. 3/10 |
|
|
|
![]() |
|
EcS
Admin Grup
Mesaj Seçenekleri
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 14 Şubat 2010 Saat 12:41 |
|
The Book Of Eli büyük beklentilerle beklediğim bir filmdi ama beklentileri aşağı çekmem gerekecek anlaşılan. Çünkü çoğu yorum aşağı yukarı Mein Rammstein'ın yorumuna benziyor. Yine de kıyamet sonrası hikayeleri anlatan filmleri ve tabi Denzel Washington ve Gary Oldman'ı oldukça sevdiğimden ilk fırsatta izleyeceğim bunu da.
Zombi filmlerinden bolca bahsetmişken o zaman şuraya geleyim ben de: Ada: Zombilerin Düğünü ![]() http://www.imdb.com/title/tt1570538/ http://www.youtube.com/watch?v=XpWSl06Zh78 E tabi ki türe oldukça meraklı olduğumdan ve fragmanı çoğu kişinin aksine beni heyecanlandırdığından gittim filme. Beklediğim gibi başından sonuna kadar gayet eğlenceliydi. El kamerası kullanımı teknik imkanların yetersizliğini avantaja çevirmiş ve zaten fazla sabit olarak inceleyemediğimiz zombilerin bastığı kasaba ortamını olabildiğince gerçekçi yapmış. İşte zombi istilasına uğrasak biz de böyle tepki verirdik dediğimiz konuşmalar var film boyunca. Korkunç mu değil, "gore" mu belki bir sahne ama oldukça eğlenceli. Önyargı yapmadan gider izlerseniz oldukça gülerek tatmin olmuş bir halde çıkıyorsunuz filmden. Kusursuz değil tabi daha iyi bir final ve daha iyi oyunculuklar çok daha iyi yapabilirdi filmi. Ancak belki bir "Shaun of the Dead" değil ama bir "Zombieland" ne kadar iyiyse bu film de o kadar iyi. Biraz da hemşeri torpiliyle sana puanım 9 kanka derim ben bu filme. "nineler, teyzeler bile girmiş aralarına ulan yaşınızdan utanın be yaşınızdan" ek: he bir de Rec2'nin ilk 5 dakikası high-def izlenebiliyor şu aşağıdaki adresten, meraklılarına ileteyim. Titretti şimdiden. Türkiye'de gösterime 26 Mart'ta girecekmiş. İlle de sinemada izlenesi bu kez tabi. http://www.bloody-disgusting.com/news/18346 |
|
|
|
![]() |
|
unsymmetrisch
Üye
Kayıt Tarihi: 17 Aralık 2009 Şehir: İstanbul. Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 155 |
Mesaj Seçenekleri
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 02 Mart 2010 Saat 15:07 |
|
Peter Jackson'ın son işi,harikası ne demek isterseniz.. Cennetimden Bakarken'de beklediğim gitmek istediğim film serisinde baş yerlerdeydi,dolayısıyla gitmiş bulundum. giriş sahnesi
tam şukela olmuş,cennet sahneleri de kendini hissedirecek kadar büyülüydü. birkaç amatör efekt ve uzatılmış yorucu sahneler dışında sonuç oldukça başarılı..etkileyici bi uyarlama olmuş tavsiye ederim.
|
|
![]() |
|
Mein Rammstein
Üye
Mesaj Seçenekleri
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 29 Temmuz 2010 Saat 05:18 |
|
Uzun zamandır yazmamışım bu başlığa..O zaman gene bir efsane ile devam edelim.Çünkü son izlediğim film'lerin hepsi berbattı. :)
In The Mouth Of Madness (1994) http://www.imdb.com/title/tt0113409/ ![]() Aslında fazla söze gerek yok.Carpenter varsa kalite ve gerilim vardır.Klişeler'in havada uçtuğu bir dönemde yapılmış belkide en klişesiz film.Oyunculuk süper -ki carpenter'ın dandik oyuncularla çalışmayı sevdiği bilinir- Ancak jurassic park serilerinden tanıdığımız sam neill on numara rol kesmiştir. 9/10 |
|
|
|
![]() |
|
lindemann
Üye
Mesaj Seçenekleri
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 29 Temmuz 2010 Saat 12:41 |
|
El secreto de sus ojos
http://www.imdb.com/title/tt1305806/ 2009 Arjantin yapımı gerilim/suç filmi. İlk sıraya koyabilirsiniz eğer bi film izleme listeniz varsa. Pörfekt! |
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
Sayfa <123> |
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |